Wij wonen in een bos.

In een wonderbaarlijk huis. Van buiten zou je zeggen: het is een hut met veel takken. Maar als je naar binnen gaat zou je zeggen: nee, het is een huis. En op de bovenste etage lijkt het nog het meest op een tent. En er zit een lift in. Hebben we helemaal zelf gebouwd. Goed hè? Ja, we zijn hele handige mannetjes.
Mij kan je trouwens herkennen aan die lange ondertand, en mij aan mijn baardje.
We zijn broers. Niemand wist van ons bestaan.

Totdat we twee idiote gasten tegenkwamen. De ene met die krulletjes heet Thijs en die andere met die krulletjes heet Ewout. Nou ja krulletjes, Ewout hád vroeger krulletjes, maar wordt nu kaal. Daar mag je het niet over hebben want dan wordt ie boos, of hij gaat huilen. Hij zal wel stokoud zijn zo kaal is íe al. Toch zijn ze niet uit elkaar te houden. Door ons. Oh ja toch wel! Die ene is lang en die andere niet. Of omgekeerd dat weten we nooit helemaal zeker.

We zijn Thijs en Ewout een keer in ons bos tegengekomen en vanaf dat moment hadden we een klik en hebben we heel vaak met elkaar gepraat en gegeten en koffie gedronken. Althans zij dronken koffie en wij maisthee met een fijn mengsel van geraspte eikeltjes en vlierbessen, aangevuld met een druppeltje toeftoef-elixer.

Ze hebben daar al twee kinderboeken van gemaakt. Ook heel fijn als voorleesboek. Voor kinderen tussen de 6 en de 11 jaar. Dus groep 3 tot en met groep 7. De kinderboeken heten: De avonturen van Knetter en Spetter. Deel 1 en deel 2. Nou dat dekt wel ongeveer de lading.

Dus als je meer over ons wilt weten, lees dan die kinderboeken of vraag aan Thijs en Ewout of ze willen voorlezen. Op school, bij jou in de klas, in de bibliotheek of op een feestje. Doen ze best aardig, vinden ze zelf. Want ze noemen zichzelf stemacteur. Is dat een beroep? Goed, je kunt veel over ze zeggen, maar inderdaad, dat voorlezen doen ze leuk. Ze hebben dat voorlezen ook opgenomen. Dat noemen ze een luisterboek. Dus dat kan ook.

Wil je contact met Thijs en Ewout? Schrijf ze een mail: info@knetterenspetter.nl

Of bel ze op: 0629057899 dan krijg je Ewout aan de lijn

of 0624876639 dan zegt Thijs iets terug!

Knetter & Spetter