Knetter

Knetter

Knetter kun je altijd herkennen aan zijn langere ondertand. Zeker als hij het niet meer weet, bijt hij met die tand op zijn bovenlip. Wie van de twee broers de oudste is weet niemand maar Knetter denkt te weten dat hij dat is. Knetter vindt zichzelf wat rustiger en hij vindt dat hij echt veel vaker opruimt dan Spetter.

Spetter

Spetter

Spetter heeft een baardje waar hij erg trots op is. Daar kun je hem altijd aan herkennen. Knetter is zijn toffe broer. Spetter weet zeker dat hij de oudste is en hij vindt zichzelf ook sterker en avontuurlijker dan Knetter. Maar dat moet je zelf maar beoordelen.

Meneer Uil

Meneer Uil

De meester van de klas. Hij heet eigenlijk Egbert-Jan van Schravelande tot Uyttersveldt. Maar dat is een beetje lastig om uit te spreken. Daarom noemt hij zich Meneer Uil. Hij is een goede vriend van Knetter en Spetter. Hij praat een beetje gewichtig, met moeilijke woorden.

Rodie & Rudie

Rodie & Rudie

Rodie en Rudie zijn twee roodborstjes en ze hebben altijd haast. Ook houden ze heel erg van roddelen. Ze vliegen met hoge snelheid van hot naar her. Zo zijn ze altijd op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes die ze graag aan Knetter en Spetter doorvertellen.

Grommol & Brommol

Grommol & Brommol

Twee harige hoog opgeleide mollen die zo blind zijn als een….. Precies. Ook twee broers trouwens. En graven dat ze kunnen! Net als ruiken. Hun motto is: “het leven graaft zijn gangetje”.

Bumper & Stumper

Bumper & Stumper

Bumper en Stumper zijn twee oesterzwammen. Ze lijken op elkaar als twee druppels water maar toch verschillen ze enorm. Stumper is namelijk giftig. Waar hij zelf nog het meeste moeite mee lijkt te hebben. Bumper is vooral een beetje nors maar met een goed oesterzwammen hart.

Troeschka de Teek

Troeschka de Teek

Troeschka de Teek is al sinds jaar en dag de apotheker van het bos. Doordat ze een bril heeft met enorme dikke jampotglazen, zien haar ogen er uit als geëxplodeerde inktvlekken. Ze is dol op opereren en hechten. Troeschka praat met een opvallend accent. Wij moeten haar nog steeds een keer vragen waar ze nou oorspronkelijk vandaan komt.

Hertbert

Hertbert

Hertbert is een reusachtige kever die op een hert lijkt, maar het niet is. Hij is een goede vriend van Meneer Uil. Hertbert heeft moeite met het uitspreken van de “H”. Best lastig als je Hertbert heet. Hij is erg op zichzelf en komt en gaat wanneer het hem uitkomt. Maar als Meneer Uil hem nodig heeft, staat Hertbert altijd klaar.

Pees de Pad

Pees de Pad

Pees de Pad is de pad der padden, de opperpad. Hij is de baas van een grote kolonie padden die voornamelijk onder de grond leeft. Als hij iets in z’n hoofd heeft, wil hij dat het direct gebeurt. Hij heeft een nogal grillig temperament en buldert er flink op los als dingen hem niet zinnen. Maar Pees heeft wel een heel klein hartje.

Wiege en Warre

Wiege en Warre

Wiege en Warre zijn een een-eiige tweeling en je moet ze niet verwarren, wat vaak gebeurt omdat ze heel erg op elkaar lijken. De meisjes komen uit Drafterbinne. Ze houden erg van roze en hun lievelingseten is eekhoorntjesbrood met vlierbessenjam.
Wiege en Warre zijn moedige opgewekte meisjes.